Milli Takımımız kumsalda Dünya Kupası idmanı yaptı

Milli Takımımız kumsalda Dünya Kupası idmanı yaptı

GUARUJA – Brezilya’nın Guaruja kentinde hazırlıklarını sürdüren Bosna Hersek Milli Takımı oyuncuları, antremanlarını Costa Classique Oteli yakınlarındaki kumsalda gerçekleştirdi. Antrenmana, sol bacağı incinen takım kaptanı Emir Spahiç katılmadı.

 

Birçok yerli ve yabancı gazetecinin takip ettiği antrenmanı, Brezilya’ya gelen bazı Bosna Hersekli taraftarlar da izledi.

 

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı’nın Guaruja’ya gelmesiyle başta millilerin kalacağı Casa Grande Hotel olmak üzere, tüm şehirde güvenlik önlemleri arttırıldı.

 

PILAV: TAKIMA VA SUSIC’E SALDIRI YOK

 

Bosna Hersek A Milli Takımı Teknik Heyet Sekreteri Elmir Pilav, Brezilya medyasında yer alan, takımın ve teknik direktör Safet Suşiç’in bir gezi sırasında saldırıya uğradıkları iddiasını yalanladı. Pilav, Brezilya halkının Bosna Herseklilere karşı gayet misafirperver davrandığını ve bu tür yalanların, 2014 Dünya Kupası öncesi şehirdeki pozitif atmosferi bozmak amacıyla yayınlandığını söyledi.

 

SANTOS’U 5-1 YENDİLER

 

Bosna Hersek Milli Takımı, ilk maçını Brezilya’nın Santos takımıyla yaptı. Maçı 5-1 kazanan Bosna Hersekli futbolcular, bu maçla Dünya Kupası öncesinde kendilerini deneme fırsatı buldu.

 

Daha önce ABD ve Fildişi Sahili A Milli Takımları ile dostluk maçları oynayan Bosna Hersekli futbolcular, günü dinlenerek geçirecek.

 

Bosna Hersek A Milli Takımı, 2014 Dünya Kupası kapsamında, ilk maçını 15 Haziran’da Arjantin ile oynayacak.

 

BOSNA HERSEK TARAFTARLARI BREZİLYA’DA

 

Bosna Hersek A Milli Takımı’nın yurt dışından gelen ilk taraftar grubu, Avustralya’dan Brezilya’ya geldi. Takımlarının maçlarını izlemek için 30 saatlik uçuşu göze alan taraftarlar, Bosna Hersek’in 2014 Dünya Kupası’nda yer almasından duydukları mutluluk ve heyecanı dile getirdiler.

 

Bosna Hersek kökenli taraftarlar Damir Rizviç, Fudo ve Aydin Veliç, Guaruja’ya Melbourne’den geldiklerini, daha sonra ise Rio de Janeiro’ya gideceklerini söyledi. Bosna Hersek Milli Takımı’nın başarılarından duydukları memnuniyeti ifade eden taraftarlar, takımın Dünya Kupası maçlarında da iyi performans beklediklerini kaydetti.

 

Fudo Veliç, Brezilya’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Senelerdir Dünya Kupası’na gitmek için para biriktiriyorduk. Eğer Dünya Kupası’nın nerede olacağını bana sormuş olsalardı, Brezilya’yı seçerdim, dolayısıyla burada olmak beni çok mutlu ediyor. Fakat buraya gelmek için üçümüz de, sadece uçak biletleri için 3 bin 700 avustralya doları verdik” diye konuştu. (AA)