Dünyanın yapmadığını Bosna Hersek yaptı! Türkiye’yi unutmadık, unutmayacağız!

Dünyanın yapmadığını Bosna Hersek yaptı! Türkiye’yi unutmadık, unutmayacağız!

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Vijecnica Kütüphanesi, Türkiye ve Belçika’daki terör saldırıları sonrası Türk ve Belçika bayraklarının renkleriyle ışıklandırıldı.

Bosna Hersek, Türkiye’deki hain terör saldırıları sonrası anlamlı bir harekete imza attı. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın en önemli sembollerinden Vijecnica Kütüphanesi, Türkiye ve Belçika’daki terör saldırıları sonrası Türk ve Belçika bayraklarının renkleriyle ışıklandırıldı.

İKİ ÜLKENİN BAYRAKLARI KÜTÜPHANEYE YANSITILDI
Saraybosna Belediyesi’nin aldığı kararla, son dönemde terör saldırılarına maruz kalan Türkiye ve Belçika’ya destek olmak amacıyla “Saraybosna’nın hafızası” olarak nitelendirilen tarihi kütüphane binası, iki ülke bayraklarının renklerine büründü.

O BİNA DA SALDIRILARA MARUZ KALDI
Törende konuşan Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka, bu şekilde Türkiye ve Belçika’da son dönemde yaşanan terör saldırıları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve Saraybosna’nın da saldırıda hayatlarını kaybedenleri andığını göstermek istediklerini söyledi.
Işıklandırmanın gece yarısına kadar devam edeceğini belirten Skaka, “Vijecnica’yı seçmemizin nedeni, bu binanın da tarih boyunca birçok kez saldırılara maruz kalmış olmasıdır” diye konuştu.

VİJECNİCA KÜTÜPHANESİ
Osmanlı idaresinde 400 kaldıktan sonra 1878 yılında Berlin Kongresi’yle Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun hakimiyetine giren Saraybosna’da, 1892 – 1896 yıllarında tarihi Başçarşı’nın yanına Endülüs mimarisiyle inşa edilen kütüphane, Bosna-Hersek’te yaşayan Boşnak, Sırp, Hırvat ve Yahudilere ait el yazması ve önemli eserlerin de bulunduğu yaklaşık 6 milyon kitap ve arşiv belgelerini barındırıyordu.
Kaynak:AA