Türk turizmciler, Bosna Hersek’in kış turizmi potansiyellerini keşfedecek

Türk turizmciler, Bosna Hersek’in kış turizmi potansiyellerini keşfedecek

Türkiye’den çeşitli turizm şirketlerinin temsilcileri, Bosna Hersek’teki kış turizmi potansiyellerini görmek ve keşfetmek için bu ülkeye geldi.

Türkiye’den çeşitli turizm şirketlerinin temsilcileri, Bosna Hersek’teki kış turizmi potansiyellerini görmek ve keşfetmek için bu ülkeye geldi.

Türk Hava Yolları ile iş birliğinde düzenlenen gezinin amacının, kış mevsimi boyunca Türk turistleri Bosna Hersek’teki kayak merkezlerine çekecek potansiyelleri keşfetmek olduğu bildirildi.


Türk turizmciler, Bosna Hersek’in kış turizmi

Türk Hava Yollar Saraybosna Müdürü Ahmet Salih Kansu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1984 Kış Olimpiyatları’nın Saraybosna’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini anımsattı. Saraybosna’da Yahorina, Byelaşnitsa ve İgman ile Travnik şehrindeki Vlasic Dağı’ndaki pistlerin kış turizmi için güzel fırsatlar sunduğunu ifade eden Kansu, İsviçre, Fransa, Avusturya ve İtalya’daki benzerlerine göre Bosna Hersek’teki kayak pistlerinin, dağ otellerinin ve restoranların daha ucuz olduğunu, ayrıca burada kültürel mirasın da görülebileceğini kaydetti.

Kansu, Türk turistler tarafından yaz aylarında çok talep gören Bosna Hersek’in bu potansiyellerini tur operatörlerine yerinde gösterdiklerini, bu şekilde kış aylarında da Türkiye’den Bosna Hersek’e kayak turlarıyla yolcu trafiğinin artacağını öngördüklerini söyledi.

Bülent Biçer ise İzmir bölgesinden 15’e yakın turizm acentası temsilcisinin geziye katıldığını belirterek, ziyaret kapsamında Bosna Hersek’in sahip olduğu kış turizmi potansiyelini Türkiye’den gelen turizm acentalarının temsilcilerine tanıtacaklarını, böylece Bosna Hersek’e kış aylarında da Türk turist çekmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bosna Hersek’in kış turizmi açısından da büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden Biçer, dört yıldır Türkiye’den Bosna Hersek’e turist getirdiklerini ve gelecek yıllarda bu sayıyı artırmak istediklerini ifade etti. Biçer, 1984 yılında Saraybosna’nın Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, o dönemden günümüze birçok kayak merkezinin kaldığını ve bunların kış turizmi açısından büyük bir potansiyel olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin 77 milyonluk nüfusuyla Bosna Hersek açısından da önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayan Biçer, şöyle konuştu:

“Türkiye’den her yıl çok sayıda vatandaşımız kış aylarında tatil yapmak için dünyanın değişik yerlerini tercih ediyor. Bu kişileri Bosna Hersek’e getirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle, turizm acentalarının temsilcilerini buraya getirdik. Onlara, buradaki kayak merkezleri ve kış turizmi hakkında sunumlar yapacağız. Gelecek yıllarda, Türkiye’den Bosna Hersek’e daha fazla turist geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bosna Hersek’te dört gün geçirecek turizm acentaları temsilcileri, başkent Saraybosna ve civarındaki kayak merkezlerinin yanı sıra, Mostar, Poçitely, Blagay, Travnik ve diğer turistik şehirleri de görme imkanı bulacak.

Kaynak:haberler.com