Saraybosna Havalimanı’nda Görülmemiş Yoğunluk

Saraybosna Havalimanı’nda Görülmemiş Yoğunluk

Mayıs ayında güçlü bir performans sergileyen Saraybosna Havalimanı, açıldığı 1969 yılından bu yana en yoğun Haziran ayını yaşıyor. Haziran ayının ilk haftasında 18.410 yolcu ağırlayan havalimanında, yolcu yoğunluğu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yoğunluk %18,7 artış gösterdi. Ex-Yu Aviation News’e göre sadece Mayıs ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %19 artışla 65.495 yolcuyu ağırlayan havalimanında yoğunluk, Saraybosna’ya gerçekleştirilen uçuşların artmasına bağlanıyor.

Geçtiğimiz ay toplamda gelen ve ayrılan 516 uçuşa ev sahipliği yapan havalimanı, yılın ilk beş ayında 230.790 yolcu ağırladı. Bu rakam, yolcu sayısında geçtiğimiz yıla nazaran %14,8 artışa tekabül ediyor.

Saraybosna Havalimanı’ndaki yoğunluk artışı, halihazırda Atatürk Havalimanı ve Saraybosna Havalimanı arasında haftada 18 uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları ve Sabiha Gökçen Havalimanı ile Saraybosna Havalimanı arasında düşük fiyatlı uçuşlarıyla ilgi gören Pegasus Hava Yolları’nın uçuşlarına gösterilen ilgiye bağlanıyor.

Yılın ilk döneminde karşılaştığı problemlerle birçok uçuşunu iptal etmek zorunda kalan BH Airlines’ta da işlerin yoluna koyulmasıyla birlikte yoğunluğun arttığı havalimanında,  Kuveyt Havayolları’nın Ağustos ayında Saraybosna’ya İstanbul üzerinden başlatacağı seferlerle daha büyük yoğunluklar gözlenebilir.

Leave a Comment