Bosna Hersek’te Turizm Fuarı

Bosna Hersek’te Turizm Fuarı

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, “Turizm önemli bir sektör ancak Bosna Hersek bu fırsatı hala iyi değerlendiremedi” dedi.

Lukavats kentinde bu yıl 12′incisi düzenlenen Lukavats Turizm Fuarı’nın açılışına katılan İzzetbegoviç, burada yaptığı konuşmada, BosnaHersek’in doğal güzellikler açısından oldukça zengin,Avrupa ülkelerine yakın bir cazibe merkezi olduğunu belirtti.

İzzetbegoviç, Bosna Hersek’in sahibi olduğu tarihi ve doğal güzelliklere rağmen turizm alanında olması gereken yere ulaşamadığını ifade ederek, “Turizm önemli bir sektör ancak Bosna Hersek bu fırsatı hala iyi değerlendiremedi. Bu alanda gelişme sağlamalıyız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından fuarı dolaşan İzzetbegoviç, Türkiye standını ziyaret etti ve burada görevlilerle birlikte çay içti.

Türkiye ve Bosna Hersek’in yanı sıra Almanya, Endonezya, Macaristan, Hırvatistan veKaradağ’dan turizm şirketlerinin yer aldığı fuar, 10 Mayıs’a kadar sürecek.

Öte yandan, Saraybosna’da da “2014 Uluslararası Turizm Günleri” fuarı gerçekleştirildi.

Birçok ülkeden turizm firmalarının yer aldığı ve 11 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek olan etkinlik, yoğun ilgi gördü.

 Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür veTanıtma Müşaviri Cengiz Aydın, fuarda yer almaktan ve Türkiye’yi tanıtmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Fuarın ilk gününde katılımcılardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Aydın, geçen yıl Bosna Hersek’ten yaklaşık 70 bin kişinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini, iki ülke arasındaki turizm işbirliğiyle birlikte, Türkiye’yi ziyaret eden Bosna Hersek’li turist sayısını da artırmak istediklerini kaydetti.

AA