Bayramda Vizesiz Uçulacak En İdeal Yer Bosna Hersek

Bayramda Vizesiz Uçulacak En İdeal Yer Bosna Hersek

Son yılların en çok ilgi gören bölgelerinden olan Balkanlar’da Hırvatistan, Karadağ ve Bosna – Hersek’e vizesiz gitmek için Kurban Bayramı tatili son fırsat olabilir

Yıllardan beri Avrupa sosyetesinin rağbet ettiği Dalmaçya sahilleri olarak adlandırılan Balkan kıyıları ve körfezleri 2008 yılından bu yana Türk tatilcilerin de, kısa sürede adapte olduğu bir gidenin bir daha seyahat etmek istediği önemli bir destinasyon haline geldi. Türkiye’de en çok rağbet gören İtalya, Orta Avrupa, İspanya, Fransa ve Mısır ile kısa zamanda girdiği rekabet sonucu, İspanya, Fransa ve Mısır’ı tahtından etmeyi başardı ve gözünü İtalya ile Orta Avrupa’nın yerine geçmeye dikti. Klasik paket tura katılan turistlerin yanı sıra gezgin olarak adlandırılan, şehrin ana caddelerinden ziyade arka sokaklarını, lokal yaşam kültürünü keşfetmeyi seven seyahat severlerin de ilk tercihi haline gelmeye başladı.

İLAÇ GİBİ GELİYOR 

Başta Hırvatistan’ın Dubrovnik şehri olmakla birlikte, Bosna Hersek’in Saraybosna, Mostar şehirleri, Pocitel kasabası, Avrupa’nın belki de en görkemli kıyıları ile Karadağ’ın Kotor körfezi ve Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid şehirleri en çok talep gören Balkan destinasyonları oldu. Bunun sebebi çok açık. Türk tatilcilerin bir tatilde aradığı ne varsa her şey Balkanlar coğrafyasında. Örneğin Dubrovnik’e giden seyahat severler, sadece iki saat mesafede Karadağ’a geçerek Kotor körfezi ve Budva’yı gezebiliyor, Saraybosna’ya iki saatlik yolculukla Mostar’da duygu seline kapılıp, Avrupa’da en iyi korunmuş hâlâ Türkçe konuşulan tipik Osmanlı tarzı Safranbolu’yu andıran evleriyle Poçitel’e şaşırıp, Blagaj’da doğa harikası şelale yanında muhteşem Bosna köfte ve baklavasıyla büyüleniyorlar. Geleneklerimizin hâlâ yaşatıldığı, yurtdışında belki de sadece bu coğrafyada ince belli bardak ve kıtlama şekerli çay ile güllü lokumlu Türk kahvesi içilebiliyor. Hırvatistan’da ise her ada ayrı bir güzel. Dubrovnik eski şehrinin arka sokaklarının gizemi, Korçula adasındaki Marco Polo’nun doğduğu eve yolculuk, kimine de deniz güneş tatili yenilenme adına ilaç gibi geliyor.

ÇOK TALEP VAR

Gelecekte belki de bu keyfi çıkarmak bu kadar kolay olmayacak. Hırvatistan’ın Avrupa Birliği’ne girişiyle 2013’te, vize alma zahmeti yanı sıra vizeye ödenecek 70-100 euro arası harcama da, seyahat masrafınızı artıracak. Önümüzdeki Kurban Bayramı belki de bu güzel coğrafyayı vizesiz keşif için birçokları için son fırsat olacak. Avrupa’da alışverişin ve yeme-içmenin en ucuzunu bulacağınız Balkan coğrafyası, Türk tatilciler için en ideal yurtdışı tatil seçeneklerinden. Vizesiz seyahatte son dönemlere girildiğinden Kurban Bayramı turlarına çok fazla talep var. Birbirinden güzel üç ülkeyi bayramda bir tur paketiyle görmek diğer tur paketlerine göre çok daha ekonomik.

ÜÇ ÜLKEYİ KEŞFEDİN

Pronto Tour ile sadece 429 euro’dan başlayan fiyatlarla herkese ve her keseye uygun konaklama çeşitleriyle satılıyor. Bayramda Dubrovnik’e gidip, dört günde üç güzel ülkeyi keşfederek, hem uygun fiyatlarla hem de vize ücreti ödemeksizin, unutulmaz seyahat anılarıyla güzel bir bayram geçirebilirsiniz. Kaynak: Sabah

Leave a Comment