Tuzla’da Uluslararası Enerji Fuarı-ENERGA

Tuzla’da Uluslararası Enerji Fuarı-ENERGA

Bosna Hersek’in Tuzla kentinde enerji, madencilik ve endüstri sektörlerine yönelik ENERGA 2013 Uluslararası Enerji Fuarı düzenlenecek.

Kömür madenlerin modernizasyonu, yeni termik santrallerinin inşası ve yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş ve rüzgar enerjisinin sunduğu avantajlardan faydalanmak isteyen Bosna Hersek’in , enerji sektöründe uluslararası işbirliklerinin oluşturulması doğrultusunda önemli bir potansiyel barındırmaktadır. Program içeriği ve çeşitliliği bakımından Güneydoğu Avrupa’nın tek enerji fuarı olduğu vurgulanan ENERGA 2013 Uluslararası Enerji Fuarı’nın enerji sektöründe önde gelen yerli ve yabancı firmaları bir araya getirmesi planlandığı ve anılan fuarın devamında yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konularının işleneceği bir panelin de düzenleneceği ifade edilmiştir.

Bu bağlamda, fuarda, başta elektrik enerjisi üretim donanımları, trafo, kablo, yüksek gerilim hattı ekipmanları, elektrik tesisatı malzemeleri, yerüstü ve yer altı işletme ekipmanları, yenilenebilir enerji kaynakları, su ısıtma teknolojileri, biomass ve katı atıklar ve enerji verimliliği olmak üzere enerji ile ilgili birçok konu ve ürüne yer verilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu fuarla ilgilenen fuara ilişkin ayrıntılı bilgiye www.tuzlanskisajam.ba/eng  adresinden ulaşılabilmektedirler.