Bosna-Hersek’te kayak sezonu açıldı

Bosna-Hersek’te kayak sezonu açıldı

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, kış sporlarının yapılabileceği kayak merkezleriyle de ünlü olan Bosna-Hersek’te kayak sezonu resmen başladı.

Bosna Hersek‘te kayak sezonunun açılışı, başkent Saraybosna yakınlarındaki Byelaşnitsa Kış Sporları Merkezi’nde, Saraybosna Kantonu Tarım Bakanı Emir Hrenovitsa ve ZOI’84 isimli turizm kuruluşunun müdürü Salko Hasanefendiç’in katıldığı törenle yapıldı.

Saraybosna’ya sadece 25 dakika mesafede olan Byelaşnitsa, resmi açılışın yapıldığı gün de kayak severlerin akınına uğradı.

Kayak yapmak için sabahın erken saatlerinde Byelaşnitsa’ya gelen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Açılış töreninde konuşan Saraybosna Kantonu Ekonomi Bakanı Hrenovitsa, hükümet olarak bu yıl da tesislerin yeni sezona hazır olması için önemli kaynak ayırdıklarını söyledi.

Kayak yapmak için Byelaşnitsa’ya gelenlerden Zerina Şaboviç, organizatörlerin bu yıl daha iyi imkan ve hizmet sağlamak için çok uğraş verdiklerini ifade etti.

Bjelašnica (Byelaşnitsa)
Bjelašnica (Byelaşnitsa)

Byelaşnitsa, sezonun açıldığı ilk gün, yurt dışından gelen kayakseverlerin de uğrak yeri oldu. Bulgaristan’da yaşayan İrfan Yusufoviç, daha önce Byelaşnitsa’da kayak yapma fırsatı bulamadığını, bugün karşılaştığı koşullar ve hizmetin son derece iyi olduğunu söyledi. Yusufoviç, “Byelaşnitsa harika bir yer, bu dağda daha fazla zaman geçirmek isterdim” dedi.

Kayak sezonu açılışı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Boşnak sanatçı Armin Muzaferiya ve “Aka Dema Bend” isimli müzik grubu da konser verdi.

1984 Kış Olimpiyatları’nın yapıldığı Byelaşnitsa’da kayak sezonu 30 Nisan 2013’e kadar devam edecek. Savaş sırasında hiç hasar görmeyen ve Byelaşnitsa’ya oranla daha geniş kayak pistlerine sahip Jahorina ise 1 Nisan 2013’e kadar açık kalacak.