“Mostar’dan Anadolu’ya dört mevsim” sergisi

“Mostar’dan Anadolu’ya dört mevsim” sergisi

Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Tolga Bermek’in, “Mostar’dan Anadolu’ya dört mevsim” adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Mostar Kültür Merkezi’nde serginin açılışı nedeniyle düzenlenen kokteyle, Başkonsolos Tolga Bermek, Mostar Müftüsü Seid Smaykiç, Mostar’daki Sırp Jitomisliçi Manastırı Başrahipi Danilo Pavloviç, kentin önde gelen yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tolga Bermek, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin profesyonel fotoğrafçı olmadığını, ancak fotoğrafa karşı ilgisinin bulunduğunu söyledi.

‘Mostar’dan Anadolu’ya Dört Mevsim’
‘Mostar’dan Anadolu’ya Dört Mevsim’ sergisi

Türkiye’nin doğal güzelliklerini Mostarlı dostlara tanıtmak için böyle bir sergi açtığını belirten Bermek, “Ayrıca, Mostar gibi güzel ve zarif bir kentin, kardeş ülkeden gelen bir başkonsolosun algısında ne kadar özel bir yere sahip olduğunu göstermek için de bu sergiyi açtım” diye konuştu.

Mostar Köprüsü’nün dört ayrı mevsimde çekilmiş birbirinden güzel karelerinin de bulunduğu resimlerle ilgili AA muhabirine bilgi veren Bermek, gün batımında Mostar Köprüsü’nün resmini çekebilmek için Koski Mehmetpaşa Camii’nin minaresinde en iyi ışığı yakalamak için yaklyaşık 40 dakika beklediğini belirtti. Bermek, söz konusu çektiği resmin, sergiyi gezenler tarafından da en çok beğenildiğini kaydetti.

Mostar Müftüsü Seid Smaykiç de, Başkonsolos Bermek’in çektiği karelerinin çok güzel olduğunu belirterek, “Bu fotoğraflar, aslında Türkiye’yi ve Mostar’ı mimari ve kültürel anlamda birleştiren karelerdir” dedi.

-Sırp başrahip, sergi sayesinde Mostar ve Anadolu arasındaki benzerliği fark etti-

Jitomisliçi Manastırı Başrahipi Danilo Pavloviç ise, sergide Mostar ile Anadolu arasındaki benzerliği fark ettiğini, bunun da kendisini çok etkilediğini belirtti.

Pavloviç, “Konsolosumuz fotoğrafları çekerken belli ki çektiklerini adeta yaşadı ve bunu kesinlikle göstermeyi başardı diye düşünüyorum. Bir kez daha bu kentin güzelliğini hissetmiş ve görmüş olduk” dedi.

Türkiye’den ve Mostar’dan çekilen toplam 42 fotoğraftan oluşan “Mostar’dan Anadolu’ya Dört Mevsim” adlı sergi, Mostar Kültür Merkezi’nde yıl sonuna kadar açık olacak. Sergi, daha sonra Saraybosna’da fotoğrafseverlerle buluşacak.