“Akrabalar Buluşuyor” projesi

“Akrabalar Buluşuyor” projesi

Çok sayıda Boşnak vatandaşın yaşadığı Sakarya’da, Serdivan Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında, ilçede ikamet eden ve Bosna Hersek’te akrabaları bulunan 50 aile, Bosna Hersek’teki akrabalarıyla bir araya gelecek, aynı zamanda Bosna Hersek’teki 50 aile de ilçedeki akrabalarıyla buluşacak. 

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar(@sbYusufAlemdar), yaptığı açıklamada, “Akrabalar Buluşuyor” projesiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç (@B_Izetbegovic) ile görüştüklerini söyledi.

Çok sayıda Boşnak vatandaşın, savaş ve çeşitli nedenlerle Türkiye’ye göç ettiğine işaret eden Alemdar, Boşnak vatandaşların akraba hasretini gidermek istediklerini aktardı.

“Ortak kültürümüzü yaşayan mirasçılarıyla birlikte geleceğe taşımak için, ilçemizde ikamet eden ve kökleri, akrabaları bu topraklarda olan vatandaşlarımızı akrabalarıyla buluşturmak istiyoruz” diyen Alemdar, “Projemizle Serdivan’dan ve Bosna Hersek’ten 50 ailemizi bir araya getireceğiz. Mostar’dan Sakarya’nın en eski köprüsü olan Jüstinyen’e kardeşlik köprüsü kurmak istiyoruz. Serdivan’da yaşayan ve akrabalarının büyük çoğunluğu Balkan topraklarında olan hemşehrilerimizi kökleriyle ve akrabalarıyla buluşturmak adına Mostar’dan Jüstinyen’e kardeşlik köprüsü kuracağız” ifadesini kullandı.

Bosna Hersek’te yaşanan tüm acılara ve sevinçlere ortak olmak istediklerini vurgulayan Alemdar, “Bosna’da yaşanan en ufak olumsuzluk bizi derinden etkiliyor. Bu açıdan Mostar Köprüsü’nün de bizim için ayrı bir önemi olduğunu söylemek istiyorum. Mostar Köprüsü tekrar nasıl ayağa kalktıysa; biz de ortak medeniyetimizi yaşatmak, dünyaya duyurmak için medeniyetin varislerini bir araya getireceğiz” şeklinde konuştu.

Comments are closed.