Saraybosna Lüks Turizm Yerleşkesine Kavuştu

Saraybosna Lüks Turizm Yerleşkesine Kavuştu

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna yakınlarındaki Haciçi’de yapılan “Sarajevo Resort” turizm yerleşkesi törenle açıldı.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, açılışta yaptığı açıklamada, Sarajevo Resort’un Kuveyt ile Bosna Hersek arasında güçlü işbirliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

İzzetbegoviç, bu tür projelerle Bosna Hersek’in sahip olduğu zengin kaynakların aktif olacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Turizm bizim özel kaynağımızdır ve bugün açılan turizm yerleşkesi de yaklaşık bin 100 kişiyi ağırlayacak. Yatırımımız 25 milyon avro, havaalanına ve şehir merkezine çok yakın. Otobanı bitirdiğimizde Adriyatik Denizi’ne yaklaşık 1 saat uzaklıkta olacak.”

Temeli bundan iki yıl önce atılan turizm yerleşkesinin açılış törenine ayrıca, Saraybosna Kantonu Başbakanı Dino Konakoviç, Kuveyt’in Saraybosna Büyükelçisi Nasser Riden Thamer Al Motairi, yerleşkenin yapımını üstleyen Gulf Real Estate firması müdürü Jasem Ahmed Al Kanderi ve diğer davetliler katıldı.

Turizm yerleşkesi, yaklaşık 160 bin metrekarelik alanda 160 lüks rezidans ile 12 bin metre karelik yapay gölden oluşuyor